fbpx

HATÉKONY STRESSZKEZELÉS

Teljesítményorientált világunkban a növekvő elvárások, a konfliktusok, a túlterheltség, és a jelentős pszichikai és a fizikai nyomás fokozott és folyamatos fennállása, túlzott stressz okozta problémákhoz vezet és a burnout kialakulásának alapját képezik.

A stressz, a szervezet nem specifikus önvédelmi válaszreakciója miden olyan ingerre, amely kibillenti eredeti egyensúlyi állapotából. Célja az alkalmazkodás, a vészhelyzetek elkerülése, leküzdése, erőtartalékaink mozgósítása és az összpontosítás. A stresszelmélet alapján beszélhetünk jó és rossz stresszről:

Eustressz: (pozitív, jó stressz) Olyan helyzetek, amelyek az egyén megküzdési lehetőségeit nem meghaladva, pszichikai és fizikai aktivitást váltanak ki.

Distressz: (negatív, rossz stressz) Olyan káros és kerülendő helyzetek, amikor az egyén már nem képes az adott szituációnak megfelelően reagálni, meghaladja a megküzdési képességét.

A distresszel foglalkozni kell, mert egy idő után, a psziché megbetegíti a testet. Így jönnek létre a pszichoszomatikus betegségek. A stressz, a harag, a szorongás, a folyamatos feszültség rendkívül alattomos, és ha nem törődünk vele, akkor fizikai, mentális és érzelmi betegségekhez, kimerültséghez és kiégéshez vezethet.

Stresszkezelés

Kiknek ajánlott a tréning?

Stresszkezelő tréningünket javasoljuk mindazoknak, akik tenni akarnak a stressz ellen, csökkenteni akarják a stressz okozta feszültséget, el akarják kerülni a túlzott stressz okozta káros hatásokat – és meg akarják előzni a Burnout szindróma kialakulását.

A tréning során modern pszichológiai elméleteken és ezekre alapozott, működőképes gyakorlatokon keresztül olyan stratégiákat ismernek meg a résztvevők, amelyeket a munkahelyen, a magánéletben és a társas kapcsolataikban egyaránt alkalmazhatnak, és ezek minőségi változásokat eredményeznek. A stresszkezelő tréningen megtanuljuk a környezeti ingereket másképp értékelni és a fokozott stresszel járó helyzetekre, konfliktusokra hatékonyabban reagálni. Mindezek eredményeként mentesülünk a túlzott stressz okozta fizikai, érzelmi és mentális szövődményektől és egy boldogabb, eredményesebb, egészségesebb és kiegyensúlyozottabb élet vár ránk.

 

A stresszkezelő tréningen a résztvevők megismerik:

  • a stressz elméletét és pszichológiájának alapjait
  • a stresszt okozó helyzetek felismerésének lehetőségeit
  • pozitív, negatív érzelmek és a stressz viszonyát
  • a túlzott stresszhelyzetek, konfliktusok megelőzésének formáit
  • stressz és a kommunikáció egymásra gyakorolt hatását
  • a burnout okát, tüneteit, szakaszait és megelőzését
  • a stressztűrő képességek fokozásának technikáit
  • a distressz hatásának csökkentését kommunikációs módszerekkel
  • hatékony stresszkezelő stratégiákat, technikákat
  • a stressz feldolgozásának módszereit, vagyis mit tehetünk a stressz ellen

 

A tréning célja, hogy a résztvevők felismerjék a stresszhelyzeteket, tudatosítsák a stresszforrásokat és valóban tegyenek a stressz ellen. A tréningen elsajátított technikák és módszerek segítségével alakítsák ki magukban azokat a hatékony gondolkodási sémákat és viselkedési stratégiákat, amelyek eredményeként a stressztűrő és a problémamegoldó képességük javul.

Célunk, hogy Ön és csapata minden esetben maximálisan az aktuális igényekre szabott tréninget kapjon. Szükség estén előzetes egyeztetést, részletes felmérést követően célcsoporttól és céges profiltól függően, személyre és csoportra szabott tréninget dolgozunk ki.

 

Tréningeink az 1 órás személyes, telefonos, vagy Skype-os konzultációtól a csoportos 1 vagy többnapos tréningekig megrendelhetők az ország egész területén.

Call Now Button