fbpx

TŰZÖNJÁRÁS

A tűzönjárás, paradigmaváltó fejlesztő programjaink egyik meghatározó eleme. Elsődleges szempontunk a biztonság mellett az átütő sikerélmény és teljesítmény átélése, amely később mind az üzleti-, mind a magánéletben egyaránt komoly eredményeket hoz.

Célunk, hogy a paradigmaváltó programjainkon résztvevők, – mint a tűzönjárás, üvegenjárás, téglatörés, nyílvesszőtörés torokkal és betonacél hajlítás – illetve a további tréningeinken, rendezvényeinken kapott instrukciókat a későbbekben is, az életük számos területén megfelelően, hatékonyan és eredményesen kamatoztassák.

 

Mi az a Tűzönjárás?

A tűzönjárás vagy parázsonjárás nem vallási vagy misztikus jellegű program, megfelelő felkészítést követően bárki képes rá.  A tűzönjárás célja a transzformáció, az átalakulás. A résztvevők ráébrednek, hogy többre képesek, mint azt korábban gondolták, hogy megtegyék azokat a dolgokat, amitől féltek. Ráeszmélnek, hogy a lehetetlennek tűnő dolgok sokszor igenis lehetségesek. Olyan fejlesztő módszer, amely az élet szemléletében és minőségi megtapasztalásában hoz újat, az élet új minőségét teremti meg és a mindennapok átformálódásához vezet. Akik részt vesznek a tűzönjáráson, ráébrednek, hogy egész életüket, körülményeiket és valóságukat maguk határozzák meg.

Tűzönjárás

Mi történik a Tűzönjáráson?

Kidolgozott és többlépcsősen felépített rávezetést követően, a tűzönjárás során a résztvevők egy kb. 700-900 ºC-os parázsszőnyegen sétálnak át mezítláb. Felkészültségüktől és elszántságuktól függően ez 1-2 métertől, akár 8-10 méter is lehet. Tűzönjárásainkon kb. 4-6 métert tesznek meg a „kezdő” tűzönjárók, természetesen motivációtól, célkitűzéstől és elszántságtól függően. A járás akár többször is megismételhető.

A tűzönjárás elsőre félelmetesnek, ijesztőnek, hihetetlennek és veszélyesnek tűnhet, ami teljesen természetes. Félelmeink, önkorlátozó hiedelmeink, így a tűztől való félelmünk már kora gyermekkorban kialakult, természetes és ösztönös.

A tűzönjárás a paradigmaváltó gyakorlatok egyik legfontosabb eleme, az üvegenjárás, nyílvesszőtörés torokkal, a betonacél hajlítás, a téglatörés, a kanálhajlítás és további – tréningeinken és programjainkon alkalmazott – technikák mellett.

A felkészülés részét képezi a precíz és előre megtervezett máglyaépítés. A parázsszőnyegen való „mezítláb járás” megfelelő mentális felkészülést igényel. Programjaink során, amikor az éles helyzethez, vagyis a konkrét gyakorlathoz érünk, addigra a résztvevők felkészülnek, hogy biztonsággal hajtsák végre a feladatot.

 

Miért ajánljuk a Tűzönjárást?

A tűzönjárás az önismeret- és személyiségfejlesztés egyik kiváló módszere is egyben. Tisztázhatjuk önkorlátozó hiedelmeinket, félelmeinket, meghozhatjuk a döntést, hogy letesszük régóta hurcolt sérelmeinket, a negatívumokat és mindazokat a terheket, amelyeket nap, mint nap magunkkal cipelünk.

 

Meghozhatjuk a döntést, hogy teszünk céljainkért, álmainkért, sikereinkért, vagyis önmagunkért.

A cél az, hogy a résztvevők kilépjenek a komfortzónájukból, kitolják a határaikat és valami olyat tegyenek a céljaikért, amit még soha. Közel 800 ºC-os parázson mezítláb átsétálni kifejezetten kívül áll az emberek komfortzónáján!

A tűz előtt állva és érezve lábszárunkon a parázs perzselő forróságát, csak egy határozott döntéssel, egy pontosan megfogalmazott céllal, felkészültséggel és eltökéltséggel tehetjük meg az első és természetesen a többi lépést a talpunk alatt izzó parázsszőnyegen.

Mindig kell egy cél, amiért, vagy akiért belemegyünk a tűzbe!

 

Összességében a tűzönjárás egy fantasztikus élmény. Segít a koncentrációban, félelmeink legyőzésében, tudati blokkjaink oldásában, a célkitűzésben és a célelérésben, miközben olyan kapukat nyitogatunk ki, amelyekre majd csak a későbbiekben figyelünk fel igazán.

A tűzönjárás során az résztvevők hatalmas és felejthetetlen élménynek lehetnek a megélői, ami azonban ennél is fontosabb, hogy ezáltal valami olyan „csoda” él majd az emlékezetükben, hogy ezt az érzést bármikor, bármilyen nehéz, megoldandó helyzetben elő tudják hívni. Így ösztönözve magukat, hogy minden akadály leküzdhető, ha tisztában vagyunk a bennünk rejlő képességeinkkel és a lehetőségeinkkel.

“Átmentem a tűzön, ezért …  akadályt is leküzdöm!”

Aki szeretné kicsit feszegetni a határait és előbbre jutni önmagával és az életével, akkor a tűzönjárás nagy segítség lehet.

 

Kiknek ajánljuk a Tűzőnjárás programunkat?

Mindazok a cégek, vállalatok, csoportok vagy magánszemélyek részére előnyös és kimondottan ajánlott a tűzönjárás programunk, akik tovább akarnak lépni és szembe mernek nézni félelmeikkel, többet akarnak kihozni életükből, képességeikből, vagy piaci potenciáljukból. A jó hír az, hogy akár nyílt, szabadtéri programokon, csapatépítő rendezvényeken, akár zárt, termekben zajló tréningek szabadtéri moduljaként kiválóan alkalmazható komplex fejlesztő program.

Paradigmaváltó programjaink külün-külön, egyéb tréningeinkkel együtt, illetve igény szerint kombináltan is megrendelhetők. A tűzönjárást javasoljuk délutáni-esti, vagy 1-2 napos vállalati programok keretében kombináltan valamelyik paradigmaváltó programunkkal – üvegenjárással, téglatöréssel, nyílvesszőtöréssel, betonacél hajlítás torokkal, vagy kanálhajlítással – együtt megtartani.

Mindegyik gyakorlat komoly önismereti és személyiségfejlesztő erővel bír, – mint a célkitűzés, célelérés, félelmeink leküzdése, önfegyelem, motiváció, akadályok átlépése, hatékonyságunk növelése – ezért igény szerint előzetes felmérést és megbeszélést követően, mindig a kívánt célokat és igényeket figyelembe véve állítjuk össze paradigmaváltó és professzionális fejlesztő programjainkat.

 

A Tűzönjárás és további paradigmaváltó programjaink az ország egész területén megrendelhetők.

Call Now Button